תפריט צרו קשר טלפון

השאירו פרטים

052-2647-230 phone
בית הרופאים, גילדסגיים 4 רמת גן

רפואה משלימה בבריאות האישה

לאורך חיי האישה, קיימים שלבים בהם רפואה משלימה יכולה לתרום במיוחד:

כאבי מחזור

ניתן להקל על הכאבים ע"י טיפול הומיאופתי, טיפולי דיקור, או טיפולי היפנוזה רפואית.

הכנה ל- IVF

מחקרים מצביעים יתרונות ההיפנוזה הרפואית והדיקור בשיפור סיכויי הצלחה של התהליך.
מעבר לכך, בעזרת הטיפול בהיפנוזה, ניתן להקל על המתח הכרוך בפרוצדורה הזו.

במהלך ההיריון

ניתן להיעזר בדיקור, הומיאופתיה והיפנוזה רפואית שיכולים להקל על בחילות והקאות, ואף כטיפול תומך בעצירת צירים מוקדמים.

הכנה ללידה

רפואה משלימה עשויה להפוך את הלידה לחוויה מרגשת ונעימה יותר בעזרת שילוב הכלים הטיפוליים של דיקור, הומאופתיה והיפנוזה כהכנה ללידה ובמהלכה.

גלי חום

גם בגיל  המעבר יש אפשרות לשפר מאד את איכות החיים של האישה: ע"י טיפול בגלי חום. 
כ-80% מהנשים בגילאים אלו סובלות מגלי חום*, כאשר 20% מתוכן אפילו מתארות את החוויה הזאת כבלתי נסבלת.

גלי חום בגיל המעבר יכולים להימשך מס' שנים (כ-4 שנים בממוצע), להופיע מס' פעמים ביום, להיות מלווים בזיעה, בתחושת מבוכה ובחוסר אונים, ולעתים אף להעיר מהשינה - זאת מעבר להפרעות השינה שמופיעות לעתים עם הפסקת המחזור.  המצב יכול אף להחמיר את במצבי מתח. 

לעתים גלי חום עלולים להופיע במהלך טיפולים אונקולוגיים, במיוחד אצל נשים שמקבלות טיפולים נגד סרטן השד.

על אף שקיים טיפול הורמונלי חלופי יעיל ובטוח יחסית, הוא לא מתאים לכל אחת ואחת. לכן קיימת  אופציה של טיפול לא תרופתי – כמו למשל טיפולים בהיפנוזה רפואית.

המפגשים הטיפוליים מוקדשים ללימוד טכניקות היפנוטיות עצמיות. לאחר 3-5 מפגשים (לרוב) מושגת שליטה בגלי החום ובהפרעות השינה הנובעות מכך.  בזכות תרגול היפנוזה עצמית, הישג זה יכול להישמר לאורך שנים.

*במחקר שנעשה ע"י אלקינס וחבריו, ואשר פורסם בעיתון Menopause  בשנת 2012  נמצא שחמישה טיפולי היפנוזה הצליחו להפחית את תדירות ואת עוצמת גלי החום בכ- 80%. גם הניסיון הקליני רב השנים מצביע על כך שכ-70%-80% משנים שסובלות מגלי חום יכולות ליהנות מטיפול בהיפנוזה רפואית, ואף ללמוד לתרגל זאת בעצמן כדי לשלוט טוב יותר בבעיה מציקה זו.

נדודי שינה בגיל המעבר

עם גיל המעבר מגיעות לעתים קרובות גם הפרעות שינה.  המתח והעומס המוטל על הנשים בגילאים אלה גם כן אינו תורם לשינה טובה: עבודה, סיוע לדור הצעיר, נכדים וגם להורים המתבגרים. נדודי שינה יכולים להעצים בתורם את המתח והחרדות: חשש לא להירדם עלול להעצים בתורו את נדודי השינה, לתרום למתח נוסף וכן הלאה.

מעבר לכך, בגיל המעבר עולה השכיחות של הפרעת שינה על רקע שינויים בשרירי רצפת הפה והצוואר, העלולים לגרום להפרעה חסימתית שמתבטאת ע"י נחירות ושינה לא מרעננת. הכאבים הכרוניים, באם קיימים, גם עלולים לגרום להפרעות השינה. הפרעות שינה עלולות להוביל לשינויים מטבוליים עקב ירידה בפעילות גופנית, אכילת לילה, וכד'. חשוב לבצע בירור להפרעות השינה ע"מ לזהות את הגורם להפרעות השינה (למשל דום נשימה בשינה) ולקבל את הטיפול המתאים לכך.

אם לעומת זאת מדובר בנדודי שינה על רקע מתח, היפנוזה יכולה להיות לעזר רב. בטיפול בהיפנוזה חווים שקט ורגיעה, מה שלכשעצמו תורם ליכולת טובה יותר להירדם. מלבד זאת, ניתן לעבוד עם סוגסטיות ספציפיות לשיפור השינה, וכמובן לתרגל זאת בבית.

למעלה